Openen en downloaden

Een gebruiker met leesrechten kan een document of bestand in een dossier openen en bekijken. Dit kan door het Inline te openen in de browser of door het te downloaden naar het eigen systeem.

Openen vanuit ALLE BESTANDEN:

1. Ga naar DOSSIERS en open een dossier door erop te klikken.
  2. Zoek een bestand middels de zoekbalk, documentview (sneltoets ALT-O) of door te klikken op de submap waarin het document zich bevind.
  3. Open een bestand direct vanuit het overzicht ‘ALLE BESTANDEN’ met het ‘beeldscherm icoon’ of download het bestand met het ‘wolk icoon’.
  4. Er opent een browservenster met het document of de afbeelding, indien gekozen voor download start deze direct.
  5. Het inline openen van PDF bestanden werkt alleen in de browsers Chrome of Edge. Bij een aantal bestandstypes kunnen browsers vanwege veiligheidsredenen het document niet inline weergeven. In dit geval wordt het bestand automatisch omgezet naar een downloadbestand.

Inline openen vanuit DOCUMENT

1. Ga naar DOSSIERS en open een dossier door erop te klikken.
  2. Klik op het gewenste document.
  3. Klik op het icoon met ‘het beeldscherm’ of ‘de wolk met een pijl omlaag’. Om inline te bekijken gebruik sneltoetsen ALT-O of om te downloaden ALT-G.
  4. Er opent een browservenster met het document of de afbeelding, indien gekozen voor download start deze direct.
  5. Bij een aantal bestandstypes kan de browser vanwege veiligheidsredenen het document niet inline weergeven. In dit geval wordt het bestand automatisch omgezet naar een download. (PDF, .doc(x), .xls(x), .csv)

Veelgestelde vragen:

Waarom kan ik een PDF-bestand niet in de browser openen?

Sommige bestanden zoals (html, pdf) kunnen programmeercode bevatten. Hierdoor is het alleen veilig om te openen in een pop-upscherm zoals een Sandbox. Niet alle browsers ondersteunen een Sandbox.