Direct uploaden vanaf mobiel

Indien DigiRecord geopend is op een mobiele telefoon kan de gebruiker direct bestanden uploaden. Dit kan vanaf het geheugen van de telefoon of door het maken van een foto. Deze functie wordt veel gebruikt voor het uploaden van bonnetjes aan een dossier.

Uploaden vanaf mobiel:

1. Open de DigiRecord-app op een smartphone en klik rechtsboven op het menu-icoon.
  2. Kies voor Dossiers. Kies het juiste dossier en vervolgens de map waaronder het document zoals een bonnetje of factuur moet worden opgeslagen.
  3. Klik vervolgens op de ronde knop met het ‘+-teken’.
  4. Klik daarna op het invoervak en dan op de camera en maak de foto.
  5. Klik op OPSLAAN.

Alleen gebruikers met schrijfrechten voor dossiers kunnen bestanden toevoegen.

Veelgestelde vragen:

Kan ik een document in een keer op meerdere dossiers uploaden?

Nee, ieder dossier moet afzonderlijk van elkaar gevuld worden. Elk document in elk dossier heeft een uniek logboek.

Welke bestandsformaten en tot welke grootte kan ik uploaden?

Er zijn geen restricties aan het type bestand. Een bestand kan maximaal 64 mb groot zijn.

Kan ik een document verplaatsen naar een ander dossier?

Nee, het is niet mogelijk om direct een document te verplaatsen naar een ander dossier.

Advies: Het bestand downloaden uit Dossier 1 en opslaan in de map downloads. Open Dossier 2 en upload hier het document uit de map downloads. DigiRecord kan geopend worden in meerdere vensters waardoor de gebruiker tegelijkertijd verschillende dossiers kan inzien.

Kan ik een gebruiker rechten geven voor een afzonderlijke submap van een dossier?

Nee, dit is niet mogelijk. Rechten worden verleend per dossier om het beheer overzichtelijk te houden. Als een gebruiker leesrechten heeft zijn alle submappen en documenten te bekijken en downloaden. Met schrijfrechten kan de gebruiker in alle submappen bestanden uploaden.

Advies: Maak een tweede dossier aan en verleen toegang aan de gebruiker. Gebruik dit dossier om bestanden te laten uploaden of om specifieke documenten te laten goedkeuren. Verplaats daarna het document door te downloaden en uploaden naar het andere dossier.