Verwijderen

DigiRecord is een dossiersysteem waarin alle mutaties worden vastgelegd in een log. Het verwijderen van documenten is daarom alleen mogelijk indien andere gebruikers deze niet hebben bekeken. Als alternatief is het wel mogelijk een bestand te verbergen of verplaatsen naar een archiefmap.

Openen vanuit ALLE BESTANDEN > Bestand verwijderen:

1. Ga naar DOSSIERS en open een dossier door erop te klikken.
  2. Open het gegevensoverzicht van een bestand of document door erop te klikken.
  3. Klik in het submenu op VERWIJDEREN.
  4. Bevestig de actie om het document te verwijderen.

Veelgestelde vragen:

Hoe kan ik een map of submap verwijderen?

Indien bij een map de functie <VERWIJDEREN> niet wordt getoond, dan kan het zijn dat er nog onderliggende mappen aanwezig zijn, die eerst moeten worden verwijderd. Men start dus met verwijderen op het laagste niveau, waarbij door het programma steeds wordt gecontroleerd of er stukken aanwezig zijn.

Waarom kan ik een submap niet verwijderen?

Indien ooit een document is geplaatst in een map, dan kan deze niet verwijderd worden. Indien een andere gebruiker het document heeft bekeken is er een historie aangemaakt. Zo blijft de historie van dossiers intact.