Dossiers delen

De dossiereigenaar kan als enige toegang verlenen tot een dossier aan gebruikers. Bij het toevoegen van een gebruiker worden de lees- en/of bewerkrechten toegekend. Deze rechten kunnen altijd worden aangepast. De gebruiker kan indien gewenst ook uit het dossier worden verwijderd of op non-actief gezet worden via DOSSIERTOEGANG INSTELLEN.

• Permissie Lezen

De gebruiker mag dossiers inzien.

• Permissie Bewerken

De gebruiker mag dossiers inzien, documenten downloaden en uploaden.

Dossiertoegang verlenen:

1. Ga in het menu via BEHEER naar DOSSIERBEHEER.
  2. Klik op een dossier.
  3. Klik in de tabel DOSSIERTOEGANG rechtsonder op het icoon van de gebruiker met het schild ‘Configureren’ of gebruik de sneltoetsen ALT-R.
  4. Kies een gebruiker of rol uit het dropdownmenu of typ een naam om te zoeken.
  5. Kies of de gebruiker de rechten ‘Lezen’ of ‘Bewerken’ krijgt.
  6. Klik daarna op TOEVOEGEN.
Door het toevoegen van een rol krijgen alle gebruikers in die rol toegang.

Veelgestelde vragen:

Waarom kan ik een gebruiker niet zien die wel de uitnodiging heeft geaccepteerd.

Dan heeft de gebruiker weliswaar de uitnodiging geaccepteerd, maar nog niet een keer ingelogd of de authenticator gebruikt;

Maak een gebruiker zichtbaar door in het dossier te klikken onder ‘Gebruikers’ op de <i> en klik op synchroniseer.

Kan ik een gebruiker alvast toewijzen aan dossiers en werkstromen voordat het account geactiveerd is?

Ook voordat een gebruiker zich heeft aangemeld bij het portaal, kan deze geactiveerd worden in het dossier.

Ga dan naar: Beheer/Gebruikers en klik op <i> rechtsboven en kies voor <synchroniseren>.