Dossiers verwijderen en archiveren

Een dossier verwijderen is alleen mogelijk als het dossier geen logboek activiteiten bevat. Indien er documenten zijn toegevoegd kan een dossier alleen worden verborgen. Zo blijven de logboek gegevens altijd bewaard dit beperkt de kans op fraude. De gebruiker met de rol dossiereigenaar mag dossiers verwijderen of verbergen. Dit kan alleen als er geen werkstromen actief zijn.

Dossier verwijderen:

1. Ga via het menu naar BEHEER en klik op DOSSIERBEHEER.
  2. Klik op het gewenste dossier.
  3. In het venster DOSSIERCONFIGURATIE [Dossiernaam] staan rechtsboven de iconen met een archiefdoos ‘archiveren’ en de prullenbak om te ‘verwijderen’.
  4. Klik op de prullenbak of gebruik de sneltoetsen ALT-X.
  5. Bevestig de melding met OK om te verwijderen.

Dossier archiveren:

1. Ga via het menu naar BEHEER en klik op DOSSIERBEHEER.
  2. Klik op het gewenste dossier.
  3. In het venster DOSSIERCONFIGURATIE [Dossiernaam] staan rechtsboven de iconen met een archiefdoos ‘archiveren’ en de prullenbak om te ‘verwijderen’.
  4. Klik op het icoon met de archiefdoos of gebruik de sneltoetsen ALT-A.
  5. Bevestig de melding om te archiveren.

U staat op het punt een dossier te archiveren. Dit heeft de volgende consequenties:

• Archivering kan niet ongedaan gemaakt worden.
  • U kunt niet langer de inhoud van het dossier wijzigen!
  • U kunt niet langer werkstromen starten!
  • U kunt nog steeds de naam wijzigen.
  • U kunt nog steeds de eigenaar wijzigen.
  • U kunt nog steed permissies beheren.
  1. Klik vervolgens op OK.

Veelgestelde vragen:

Kan ik bepaalde dossiermappen archiveren zonder het hele dossier te archiveren?

Ja, indien u bijvoorbeeld jaarmappen hebt aangemaakt voor de laatste 25 jaren, dan zal een behoorlijk deel slechts zelden worden geraadpleegd. Maak mappen aan in het dossiersjabloon met de naam Archief. Vervolgens kunnen submappen met alle onderliggende mappen eenvoudig naar het archief worden gesleept bijvoorbeeld voor jaarmappen die niet meer recent zijn.

Deze functie kan ook worden toegepast op afgewikkelde projecten en afgeronde clientdossiers.