Sneltoetsen

Het navigeren door DigiRecord kan met of zonder muis gedaan worden. Met behulp van sneltoetsen worden commando’s uitgevoerd om vensters te openen etc. De sneltoetsen zijn opgebouwd uit de ALT-toets in combinatie met een letter of teken. Als een gebruiker de muis over een actieknop beweegt verschijnt ook de sneltoets combinatie in beeld.

Sneltoetsen

Diverse commando’s kunnen in DigiRecord op een computer zowel met de muis als met het toetsenbord gegeven worden. De commando’s worden alleen uitgevoerd als de sneltoetsen gekoppeld zijn op het actieve scherm. Hieronder een overzicht van enkele van deze commando’s. Het kan ook zijn dat dezelfde sneltoetsen op meerdere plekken worden gebruikt voor verschillende toepassingen.

De mogelijkheden kunnen op basis van verleende rechten aan een gebruiker afwijken.

Veelgestelde vragen:

Sommige sneltoetsen komen meerdere malen terug, geef ik niet per ongeluk een verkeerde opdracht?

Nee, de sneltoetsen reageren alleen op het op dat moment actieve scherm.