Eigen rollen maken

Het maken van eigen rollen geeft de gebruikers van DigiRecord de mogelijkheid om permissies van rollen te combineren. Zo kan er bijvoorbeeld een rol gemaakt worden voor sjabloonmakers. Als een iemand binnen de organisatie verantwoordelijk is voor het maken van de dossiersjablonen en werkstroomsjablonen.

Eigen rollen maken:

1. Klik op BEHEER en dan op ROLLEN.
  2. Geef de nieuwe rol een naam en omschrijving en klik op OPSLAAN.
  3. Klik in het scherm machtigingensets rechts op het pensymbool.
  1. Het scherm TOEVOEGEN MACHTIGINGENSET opent, zoek hier de gewenste set.
    Bijvoorbeeld: dossiersjablonen beheren en werkstroomsjablonen beheren.
  1. Klik op TOEVOEGEN en de set is compleet.
  2. Klik linksonder op het blauwe balletje met het kruisje om het scherm te sluiten.

Veelgestelde vragen:

Kan ik gebruikers groeperen om snel rechten te verlenen?

Dossiers dienen vaak ter beschikking te staan voor een hele groep van medewerkers of betrokkenen. Wanneer er vele gebruikers betrokken zijn, is het beheer wellicht intensief. Het is mogelijk om “Rollen” te benoemen waaraan de gebruikers kunnen worden gekoppeld.

1. Leg onder de functie <Beheer/Rollen> een rol vast, bijvoorbeeld “Afdeling sales” of “Verenigingslid”, of “Kantoormedewerker” en koppel gebruikers aan deze rol.
  2. U kunt vervolgens de rol koppelen aan een dossier.
Hoe kan ik zien welke gebruikers toegang hebben tot een dossier?

Iedere betrokkene bij een dossier kan direct opvragen wie toegang heeft tot het dossier met de autorisatiematrix. Vermeld worden de personen en hun rol met permissies.

Kan ik een gebruiker rechten geven voor een afzonderlijke submap van een dossier?

Nee, dit is niet mogelijk. Rechten worden verleend per dossier om het beheer overzichtelijk te houden. Als een gebruiker leesrechten heeft zijn alle submappen en documenten te bekijken en downloaden. Met schrijfrechten kan de gebruiker in alle submappen bestanden uploaden.

Advies: Maak een tweede dossier aan en verleen toegang aan de gebruiker. Gebruik dit dossier om bestanden te laten uploaden of om specifieke documenten te laten goedkeuren. Verplaats daarna het document door te downloaden en uploaden naar het andere dossier.