Beheerder

De algemene beheerder van DigiRecord kan worden aangewezen door de licentiebeheerder of een andere beheerder. De gebruiker in de rol beheerder beschikt over alle machtigingensets.
Permissies
Rol:

Lezen

Gebruiker:

Lezen

Dossier:

Aanmaken, Lezen, Verwijderen, Beheren

Relatie:

Aanmaken, Lezen, Bewerken, Verwijderen, Beheren

Gebruiker:

Aanmaken, Lezen, Bewerken, Verwijderen, Beheren

Rol:

Aanmaken, Lezen, Bewerken, Verwijderen, Beheren

Dossiersjabloon:

Aanmaken, Lezen, Bewerken, Verwijderen, Beheren

Foldersjabloon:

Aanmaken, Lezen, Bewerken, Verwijderen, Beheren

Werkstroomsjabloon:

Aanmaken, Lezen, Bewerken, Verwijderen, Beheren

Taaksjabloon:

Aanmaken, Lezen, Bewerken, Verwijderen, Beheren

Rol beheerder toewijzen:

1. Klik in het menu op BEHEER en dan op ROLLEN.
  2. Klik op de rol Beheerder.
  3. Bekijk in de tabel MACHTIGINGENSETS per set wat een Beheerder mag doen en zien.
  4. In tabel GEBRUIKERS is een overzicht te zien van de gebruikers in de rol Beheerder.
  5. Deze rol toewijzen aan gebruikers kan door rechts in de tabel GEBRUIKERS op het icoon met het poppetje te klikken.

Veelgestelde vragen:

Hoe kan ik zien welke gebruikers toegang hebben tot een dossier?

Iedere betrokkene bij een dossier kan direct opvragen wie toegang heeft tot het dossier met de autorisatiematrix. Vermeld worden de personen en hun rol met permissies.

Welke rol krijg ik als Licentiebeheerder?

De licentiebeheerder heeft niet direct een rol in DigiRecord maar kan via het BEHEER onderdeel in het menu zichzelf of een andere gebruiker toewijzen als Beheerder. Hiermee krijgt de gebruiker alle machtigingensets.

Waarom heb ik als licentiehouder niet direct overal toegang toe?

Gegevens in dossiers zijn vertrouwelijk, de beheerder heeft hier niet automatisch toegang toe. Indien nodig kan de beheerder zichzelf toevoegen in iedere specifieke rol, waaronder ook de rol van dossiereigenaar en het dossier inzien.

Kan ik een gebruiker rechten geven voor een afzonderlijke submap van een dossier?

Nee, dit is niet mogelijk. Rechten worden verleend per dossier om het beheer overzichtelijk te houden. Als een gebruiker leesrechten heeft zijn alle submappen en documenten te bekijken en downloaden. Met schrijfrechten kan de gebruiker in alle submappen bestanden uploaden.

Advies: Maak een tweede dossier aan en verleen toegang aan de gebruiker. Gebruik dit dossier om bestanden te laten uploaden of om specifieke documenten te laten goedkeuren. Verplaats daarna het document door te downloaden en uploaden naar het andere dossier.