Sjablonen wijzigen

Bij het wijzigen van een sjabloon wordt die wijziging direct doorgevoerd bij alle relaties.
Voorbeeld: wordt een nieuwe map voor een nieuw jaar aangemaakt, dan is dat bij alle relaties die gebruik maken van hetzelfde sjabloon direct zichtbaar.

1. Klik op BEHEER in het menu.
  2. Klik op DOSSIERSJABLONEN.
  3. Kies het gewenste dossier om te wijzigen.
  4. Klik op het hamburgermenu bij MAP.
  5. Klik op BEWERKEN.

Veelgestelde vragen:

Er staan teveel (sub-)mappen in mijn dossier, hoe kan ik deze ordenen?

Indien u bijvoorbeeld jaarmappen hebt aangemaakt voor de laatste 25 jaren, dan zal een behoorlijk deel slechts zelden worden geraadpleegd. Maak archiefmappen aan in het dossiersjabloon. Vervolgens kunnen submappen met alle onderliggende mappen eenvoudig naar het archief worden gesleept bijvoorbeeld voor jaarmappen die niet meer recent zijn.

Deze functie kan ook worden toegepast op afgewikkelde projecten en afgeronde clientdossiers.

De volgorde van mijn dossiermappen zijn niet chronologisch, kan ik de sortering aanpassen?

Bepaal de volgorde van dossiermappen in het dossiersjabloon door een toevoeging in de titel te maken. 01, 02, 03 bijvoorbeeld voor mappen per maand. Anders zal er automatisch gesorteerd worden op alfabet.

Kan ik een dossier achteraf aan een ander sjabloon koppelen?

Nee, dit is niet mogelijk. Documenten zijn gekoppeld aan folders. Deze folders zijn niet in ieder sjabloon gelijk. Een bestaand dossiersjabloon kan wel worden aangepast.

Ik heb niet voor al mijn dossiers dezelfde mappen nodig, kan ik deze per dossier verwijderen?

De processen van de verschillende dossiers zijn in dit geval niet helemaal gelijk. Daarom is het nodig om een nieuw sjabloon aan te maken. Het oorspronkelijke kan worden gedupliceerd en aangepast met meer of minder mappen.