Webhooks

Eerst stelt de ontwikkelaar van een externe applicatie de API in. Hierna kan een webhook aangemaakt worden door de gebruiker in de rol Beheerder of Beheerder Webhooks. Een webhook verzend een notificatie naar de externe webserver. Bijvoorbeeld wanneer er iets wijzigt of aangemaakt wordt voor een account, contactpersoon of activiteit. Zo weet de externe partij dat er een update uitgevoerd moet worden.

Webhook instellen

1. Ga in het menu naar Beheer en klik op Webhook abonnementen.
  2. Klik onderin op de groene cirkel met + of gebruik ALT+N.
  3. Kies het onderwerp van de webhook notificatie, dit kan een account, persoon of activiteit zijn.
  4. Kies bij de acties voor aanmaken, wijzigen of verwijderen.
  5. In het veld link wordt de server aangeroepen.

Veelgestelde vragen:

Is er een maximum aantal webhooks beschikbaar?

Nee, webhooks kunnen onbeperkt ingesteld worden.