Labels

De meest geavanceerde zoekmogelijkheid is het filteren van gegevens op basis van zelfgemaakte labels. De labels worden vastgelegd door de licentiebeheerders en/of de beheerder stamgegevens. Zij zien in het BEHEER menu de optie ‘labels’.

De labels zijn te verdelen op basis van een account, contactpersoon en activiteit.
Per soort kunnen er tot 25 labels getoond worden in een overzicht. Er kan onderscheid gemaakt worden in interne en externe labels. De gebruikers kunnen dus andere labels te zien krijgen.

Denk bij het aanmaken van labels goed na op basis van welke criteria er gefilterd gaat worden.

Labels aanmaken

1. Klik in het hoofdmenu op BEHEER.
  2. Klik op labels.
  3. Klik op het groene icoon met + of gebruik ALT+N.
  4. Geef het label een naam en omschrijving.
  5. Kies een kleur, hou voor jezelf bij welke kleuren je voor welk type labels gebruikt.
  6. Geef bij ‘resource’ aan of het label voor een account, contactpersoon of activiteit bedoeld is of een combinatie van deze drie.
  7. Is het label voor interne gebruikers, vink intern aan.
  8. Klik op OPSLAAN.
  9. Het label kan nu toegevoegd worden aan een account, contactpersoon of activiteit.
  10. Zie onderstaande instructies voor het filteren en exporteren van labels.

Filteren op labels en exporteren vanuit accounts, contactpersonen of activiteiten:

1. Klik in het hoofdmenu op de gewenste keuze: accounts, contactpersonen of mijn activiteiten.
  2. Het overzicht opent.
  3. Klik rechtsboven op het filter.
  4. Klik op het lege veld met labels.
  5. Kies alle gewenste labels
  6. Klik op TOEPASSEN.
  7. Controleer de selectie in het overzicht.
  8. Klik op het icoon voor exporteren of gebruik sneltoets ALT+B.
  9. Er opent direct een download in de browser. Het .csv bestand wordt opgeslagen in de map die is ingesteld voor downloads.

Veelgestelde vragen:

WIE KAN ER LABELS AANMAKEN?
Met de rol beheerder stamgegevens of als beheerder beschikt u over de rechten om labels te maken. Bedenk vooraf goed wat de structuur van de labels wordt.