Koppelen van werkstromen

Activeer direct vanuit een dossier een werkstroom. Bijvoorbeeld voor de beoordeling van documenten/bestanden die opgenomen worden in een dossier. Een werkstroom bevat 1 of meerdere TAKEN. Een taak wordt toegekend aan een gebruiker of relatie die toegang heeft tot het dossier waarin het document/bestand geplaatst wordt.

Voorbeelden van werkstromen zijn:

• Het goedkeuren van documenten, zoals vergaderstukken, offertes, inkoopfacturen.
  • Processen volgen, zoals gegevens verzamelen voor het opstellen van een begroting, ziekmeldingsprocedure, Wwft-checklist.
  • Het uitvoeren van werkprogramma’s en verzamelen van documenten.
  • Werkinstructies welke periodiek dienen te worden uitgevoerd.

Een werkstroom koppelen:

1. Klik als dossiereigenaar in het menu op DOSSIERS.
  2. Klik het gewenste dossier en maak een werkstroom aan via het icoon Werkstromen ( vierkant met vinkje) of sneltoetsen ALT-F.
  3. Ga rechtsboven in de tabel WERKSTROMEN naar het blauwe rondje met de witte + of sneltoetsen ALT+.
  4. Kies een gekoppeld werkstroomsjabloon of een standaard werkstroomsjabloon.
  1. Klik op VOLGENDE.
  2. CONFIGUREER de werkstroom en volg de stappen zoals omschreven in stap: Werkstromen starten.

Veelgestelde vragen:

Kan ik werkstromen gebruiken om een opzichzelfstaand proces te starten?

Werkstromen zijn bedoeld om goedkeuring te vragen of een document te delen.

Maar bij de start van een proces kan ook als eerste een werkstroom worden aangemaakt vanuit de hoofdmap van een dossier. Bijvoorbeeld als bevestiging dat een gebruiker de instructies van DigiRecord heeft gelezen. Zet de 1e taak dan op ‘goedkeuren’.